Etosha - Sossusvlei - Victoria falls

HEIPPA!

Nyt on reissulta ´kotiuduttu´ takas Windhoekkiin. Amandan äiti oli täällä 1,5 viikkoa kaverinsa kanssa, joten reissailtiin porukalla Namibiassa ja sen ulkopuolellakin.

ETOSHA SAFARI

Ensin lähettiin Etoshan kansallispuistoon. Verrattiin sitä muuten Suomen mittakaavaan niin Etosha on yhtä iso kun koko Pohjois-Karjala! Meillä oli koko reissun ajan oma opas, Rambo. Oli ihan huikeeta miten kaukaa hää pysty omin silmin bongaamaa esim. puun alla makaavan leijonan. Meillä ois jääny puolet eläimistä näkemättä ilman Ramboa!

Miun safarin tavote oli nähä ainanki yks norsu. Mutta ennen ku kerettiin ees hotellille nähtiin 21 norsun lauma kävelemässä ihan meijän auton vierestä! VAU! Nähtiin kolmen päivän aikana lähes sata norsua, 15 leijonaa, 1 gebardi, 2 hyeenaa, tuhansia antilooppeja, satoja seebroja, kymmeniä kirahveja, strutseja ja sarvikuonoja.


SOSSUSVLEI

Lähettiin Sossusvleihin vuokra-autolla. Vaikka meillä oli alla iso Toyota Hi-lux, niin silti välillä oli pakko ajaa n. 20km/h huonojen teitten takia. Joten matkaan meni vähän enemmän aikaa... Kerettiin kuitenkin ekana iltana vielä mönkijä ajelulle kattomaan auringonlaskua.

Seuraavana päivänä mentiin ite Sossusvlein kansallispuistoon ja kiivettiin 325m korkeelle dyynille nimeltä Big Daddy. Big Daddyltä juostiin alas deadvleihin, täällä maasto oli niin kuiva ja puutkin kuolleet n. 600 vuotta sitten.



VICTORIA FALLS - ZIMBABWE

Siirryttiin päivässä aavikolta sademetsään. Lennettiin Air Namibialla, mikä oli kaikin tavoin positiivinen kokemus, vaikka pien kone olikin.

Muutos oli melkoinen niin maisemaltaan, mutta myös ilmastoltaan. Täällä ilmassa oli pientä sadepisaraa koko ajan ja ilma tosi kostea. Mutta oli ihanaa nähä vehreyttä ja vettä! Oli myös kiva päästä täältä länsimaalaistuneesta Namibiasta todelliseen Afrikkaan. Tiistaina mentiin myös Zambian puolelle ja Angel´s pooliin. Tosiaan uitiin siis muutaman metrin päässä Victorian putousten reunalta. Nyt on vielä sadekausi niin vettä virtasti paljon ja veden voima oli ihan mieletön!











Kuvat kertoo enemmän kun tuhat sanaa! Joten kuvia oli paljon 😄
Reissu oli ihan huikee ja vatsalihakset nauramisesta ihan kipeenä! Kiva kuitenkin oli palata takas Namibiaan, melkein kun kotiin ois tullu!

Zimbabwesta Amandan äiti lähti siis kaverinsa kanssa vielä Etelä-Afrikkaan ja myö palattiin Amandan kanssa Namibiaan. Nyt vielä n. kolme viikkoa tätä seikkailua jäljellä ja pääsiäisen jälkeen Suomeen!

Huomenna alotetaan toisiks viimonen työviikko leikkaussalissa ja sitten vielä viimoset vuorot päivystyksessä.

Aurinkoiset terveiset
Essi

Kommentit

Suositut tekstit