Koulupuku ostoksilla

Heippa!

Vautsi, mikä päivä! Viime viikon Home of Good Hope -reissulla, kysyttiin paikan pitäjältä, Monicalta, mitä lapset siellä eniten tarvitsee. Vastaukseksi saatiin koulupukuja. Viimeisen kahden vuoden aikana Namibiassa ei ole enää tarvinnut maksaa julkisesta peruskoulusta. Päästäkseen kouluun, lapsilla on kuitenkin oltava koulupuvut. Katuturan slummialueella kaikilla vanhemmilla ei ole varaaa ostaa lapselleen koulupukua ja siitä syystä koulun käynti estyy. Haluttiin auttaa paikallisia ja kysyttiin Amandan kanssa meidän perheiltä, sukulaisilta ja läheisiltä ystäviltä haluaako hekin auttaa lapsia koulutielle. Saatiin viikossa runsaasti rahaa, KIITOS KAIKILLE JOTKA AUTTOIVAT! 💗

Täällä kouluja on todella paljon ja jokaisella koululla on uniikit koulupuvut. Onneksi saatiin Monica meidän kanssa ostoksille. Hän oli kerännyt nimilistan ketkä pukuja tarvitsee, minkä kokoisia ja mihin kouluun. Käytiin muutamassa tehtaanmyymälässä sekä yhdessä koulussa ostamassa pukuja. Saatiin pukuja hurjat 75kpl, eli 75 lasta pääsee aloittamaan koulun! 

Saatiin ostettua kaikki koulupuvut, joita Monica toivoi 💗 Rahaa jäi yli muutama kymppi, millä ostettiin vielä kyniä ja vihkoja. 


Tämä oli ensimmäinen tehtaanmyymälä, jossa käytiin. Pukuja oli kymmeniä erilaisia, onneksi Monica ties mitä ostaa. Ostettiin myös Martti Ahtisaari koulun pukuja muutamille tytöille!

















































Seuraavaksi mentiin Olof Palmen koululle, sieltä ostettiin suoraan tähän kouluun pukuja. 


















































Näitä pukuja ei saatu mukaamme, vaan Monica ilmoittaa lapsille että he voivat mennä sovittamaan ja hakemaan puvut koululta. Onneksi tää ihana tyttöporukka halus innokkaina esitellä pukujaan kesken lounastauon, niin nähtiin konkreettisesti mitä ostettiin. Täällä puvut ostetaan aina väljinä, jotta pukuja voi käyttää monta vuotta. 

















Viimeiseksi käytiin vielä Beautiful Kidz -tehtaanmyymälässä ostamassa viimeiset koulupuvut. Niiden valmistus oli vielä kesken kun mentiin, mutta pienen odottelun jälkeen saatiin ne. It´s African time 😅






















































Lopuksi vietiin koulupuvut Home of Good Hope:en, mistä lapset hakevat omansa. Monica ja muut HoGH:en työntekijät kiitteli meitä ja muita auttajia tosi paljon. Ilolla ootetaan seuraavaa käyntiä HoGH:en, että nähdään lapset uusissa koulupuvuissa. KIITOS vielä kaikille jotka auttoi! 💗


















Ens viikolla alkaa toinen sairaalaviikko, ja vaihdettiin jo vähän suunnitelmia. Mennään nyt jo päivystykseen, sillä viikonloppuna on palkkapäivä. Täällä se siis tarkoittaa lisääntyvää alkoholin käyttöä, väkivaltaa ja tapaturmia. Kirjoittelen kuulumisia sieltä n. viikon päästä. Nyt kuitenkin punaseks palaneena yritän uittaa itteeni Aloe Verassa ja valmistautua ens viikkoon!

Kiitollisin terveisin,
Essi

Kommentit

Suositut tekstit